big slide
מתכון ללטאות

שני המינים הנ"ל משתייכים לאותה משפחה - Rhacodactylus.

שניהם חיים באותם איזורים ודורשים תנאי מחייה כמעט זהים.

ההבדלים העיקריים ביניהם:

  • הקרסטד מעדיף עצים גבוהים בעוד הגרגויל בוחר בשיחים נמוכים.
  • גרגויל יכול לחדש זנב שנקטע, בניגוד לקרסטד.
  • הגרגויל הרבה פחות חברותי כלפי בני מינו מאשר הקרסטד.

אצלי שניהם ניזונים (חוץ מחרקים) ממתכון שהשתנה מפעם לפעם בשלוש השנים האחרונות אך הבסיס נותר זהה.

המצרכים הנדרשים הם:

  1. אבקת מזון קנויה - אני משתמש באבקה של Repashy, אבקה מצויינת ומאוזנת. כעיקרון בהוראות ההכנה נדרש להוסיף מים בלבד ומקבלים מזון מוכן שמכיל בתוכו תוספי סידן וויטמינים. פשוט דיאטה מושלמת לגידול השממיות האלו ללא צורך בחרקים או תוספים נוספים. לכל המעוניין אני מצרף קישור לאתר: לחצו לצפייה בקישור
  2. מזון לתינוקות - גרבר או פרינוק - ניתן להשתמש בכל טעם שקיים, שימו רק לב לכך שהמרקמים שלהם שונים. (נדון בכך בהמשך).
  3. אבקת סידן - אני משתמש באבקות של Reptical.
  4. אבקת תוספי ויטמינים - שוב Reptical.
  5. דבש דבורים - בטבע השממיות האלו ניזונות גם מצוף מפרחים שהן אוכלות ובנוסף הדבש תורם למרקם הסופי של העיסה.
שלב ראשון

בשלב הראשון שופכים את הגרבר לקערה עמוקה. הכמות נתונה לשיקולכם. החישוב שלי הוא לכמות שתספיק לחודש בערך, כאשר אני מאכיל בשני טרריומים שונים גרגויל בוגר וקבוצה של 3 קרסטדים בוגרים. כלומר שתי מנות בכל יום.

לפי החישוב הזה אני משתמש בשתי צנצנות של גרבר שלב 3. משמעות השלב היא, כפי שגיליתי תודות לאשתי, בסך הכל גודל הצנצנת. כנראה המילה שלב מוכרת יותר טוב מהמילים נפח או גודל...
שימו לב שלכל טעם יש רמת צמיגות שונה. הנוזלי ביותר הוא זה שבו השתמשתי כאן - מחית סלט פירות. אין לזה משמעות מיוחדת, מעבר לכך שככל שהמחית יותר צמיגית כך יש צורך לדלל בעזרת יותר מים. לדעתי המים לא תורמים לאיכות התערובת ולכן אני משתדל להשתמש בכמה שפחות מהם.

שלב 2

עכשיו יש להוסיף את האבקה המוכנה. לפי הוראות ההכנה יש לערבב כמות זהה של מים ואבקה לקבלת ריכוז נומינלי.

אני לא כל כך אוהב את המרקם של החומר הזה עם מים ולכן אני משתמש באותו יחס מול גרבר.
האבקה הזו מגיעה באריזות אלומיניום מצויונות עם סגירה חוזרת. לי נוח יותר להשתמש בקופסאות מטרנה ישנות.

שלב 3

למי שמשתמש בכף המדידה של המטרנה כמוני, אני יכול לציין שגרבר אחד מקביל בערך ל- 7 כפות מלאות אבקה.

4

עכשיו מוסיפים מעט קלציום...

5

ומעט ויטמינים..

6

כעת, כשכמעט כל הרכיבים בקערה יש לבחוש ולערבב אותם היטב כדי שיתפזרו בצורה אחידה בתערובת. ניתן להתמש בכף, אני ממליץ על בלנדר חשמלי במהירות נמוכה (אחרת התערובת מתעופפת בכל המטבח, מניסיון).
אחרי דקה-שתיים של ערבוב מתקבלת תערובת די אחידה אך צמיגית מאוד.

7

ניתן לראות את הגושים הדביקים שנשארו על הלהבים של המערבל.

8

כעת הזמן להוסיף מעט מים כדי ליצור תערובת נוזלית יותר. אני משתמש בצנצנת הגרבר ככלי מידה, וכך גם מנקה את השאריות שנותרו בה לתוך התערובת.

9

יש להוסיף בערך חצי צנצנת מים ולהמשיך לבחוש עד לקבלת המרקם הרצוי. חשוב להוסיף את המים בהדרגה כדי לא להגזים בכמות. אם בכל זאת טעיתם והתערובת נראית לכם נוזלית מדי, ניתן לתקן בעזרת עוד קצת אבקה וגרבר.

התוצאה הסופית אמורה להיראות בערך כך:

10

שימו לב שכעת הלהבים של המערבל הרבה יותר נקיים.

לבסוף אני מוסיף שתי כפות גדושות של דבש ומערבב הכל יחד.

11

זו התוצאה הסופית:

1213

כעת מתחילה המשימה ה"כיפית" של העברת המחית לכלי ההאכלה.

אני משתמש בכלים חד פעמיים להאכלה עם המחית הזו. זה הרבה יותר קל והגייני וגם קל לחלק למנות בצורה כזו.

14

אין צורך למלא את הכלים עד הקצה. בהתחלה ניתן בהחלט ורצוי לתת כמות מקסימלית עד שמגלים כמה באמת השממיות שלכם אוכלות בכל יום. אני ממלא את הכלים עד חצי הגובה, ומנסיוני זה מספיק ל- 3 קרסטדים בוגרים, כאשר אני עוד מפריש מזה לבייביז שלי ועדיין הן לא מסיימות את כל הכמות.

ניתן למלא בעזרת כף או כפית או בעזרת מזלף. למי שאין מזלף בבית יכול להשתמש בשקית ניילון עם חור באחת הפינות כדי להזליף את המחית לכלים. זו השיטה המהירה ביותר, הנוחה ביותר, הנקייה והכי פחות מתסכלת.

1516

כעת מה שנותר זה רק לסגור בעזרת המכסים ולהעביר לפריזר.

אני מחזיק במקרר כמות שמספיקה לי ליומיים שלושה מקסימום, אחרת המחית יכולה להתקלקל (בגלל הגרבר). לכן אני מוציא מהמקפיא בכל פעם 4 מנות שיפשירו במקרר. בערב שבו אני משתמש בזוג המנות האחרון מהמקרר, אני מוציא רביעייה נוספת מהמקפיא. (בין לבין אני מגוון בחרקי האכלה)

17

הפעם קיבלתי בדיוק 70 מנות, שמספיקות לי ל-35 יום בערך + הימים שבהם אני מאכיל בחרקים.

18

אני ממליץ לכל אחד להכי כמות שתספיק לו לחודש ולא להפציץ את המקפיא בכמות שתספיק לשממית לכל החיים. בכל פעם שאתם מכינים את המחית היא ויצאת שונה מעט וייתכן שתגלו שהשממיות אוהבות יותר טעמים מסוימים של גרבר או מרקמים שונים. יש כאן אלמנט מאוד משמעותי של ניסוי וטעייה עד להתייצבות.

אצלי כל חודש בערך השמיות מקבלות מחית בטעם שונה ואני חושב שהגיוון הזה עושה להן רק טוב.

את המנות שרוצים להוציא ביומיים שלושה הקרובים ניתן לשמור במקרר, את השאר יש לשמור במקפיא שלא יתקלקלו.

במידה ושכחתם להפשיר מנות מראש, ניתן לחמם מספר שניות במיקרוגל או בכוס עם מים חמים.

לאחר מספר שניות יש להוציא ולבחוש בעזרת קיסם גם אם זה נראה קפוא.

בד"כ המחית נמסה מבפנים וערבוב קל ימיס את השאריות הקפואות.

במקרה כזה מומלץ מאוד לבדוק עם האצבע את הטמפרטורה של המחית. אפשר בקלות לא לשים לב ולהכניס מחית רותחת לטרריום שיכולה לגרום לשממיות כוויות.

בכל חימום במיקרוגל יש לשים לב שהפלסטיק לא נמס כתוצאה מחימום ארוך מדי.

כתבו תגובה...
0 תגובות

הערוץ שלנו ביוטיוב

fbannergroup