big slide

פיתון לבן שפה

נכתב על-ידי: benjo
מספר צפיות: 3398
שם עברי: פיתון לבן שפה
שם לועזי: White-Lipped Python, D'Albertis Python, D'Albert's Water Python
שם מדעי: Leiopython albertisii
תפוצה בעולם: פאפואה ניו גואינאה, איראן ג'איה וצפון אוסטרליה- רק בכמה איים קטנים.
מידע כללי על הנחש:
זהו כנראה אחד מהנחשים היפים ביותר שאפשר להשיג אבל זהו לא הנחש הרגוע ביותר, רוב הפרטים המיובאים הם עצבניים ביותר ולא יהססו לינשוך, למרות שיעדיפו ליברוח אם ירגישו מאויימים, אבל הנשיכות שלהם הם בין המהירות ביותר, ואם זה לא הספיק יש להם את מיספר השיניים הגדול ביותר בין כול הפיתונים, לכן היזהרו. פרטים צעירים אפשר להרים ללא פחד ממשי לנשיכות קשות, אבל פרטים בוגרים אפשר להרים רק בהיתקרבות איטית ובלבישת כפפות מגן, רק ליתר ביטחון.
פרטים קטנים בד"כ יסבלו בשקט כאשר נרים אותם אבל בוגרים ברוב הפעמים לא.

וידאו האכלה של פיתון לבן שפה צעיר, שווה צפייה, צולם בישראל.
תיאור חיצוני וצבעי הנחש:
חלקם יכולים להיות זהובים לגמריי וחלקם יכולים להגיע לצבע כתום, יש להם תווך צבעים ענק, וישנם מופעים בכול ציבעי הקשת, המופע הצפוני של לבן השפה מתאפיין בצבע זהב עם בטן לבנה, בזמן שהמופע הדרומי הוא גדול יותר, וצבע הגב שלו שחור מטאלי עם בטן לבנה לגמריי ועולה עד 10 פעמים יותר מאשר המופע הצפוני.
עובי הנחש: נחש עבה
תיאור אזור המחייה בטבע:
נחשים מסוג זה מאכלסים בעיקר יערות גשם בסיגנון ביצות, באזורים הקרובים למקורות מים.
קושי בגידול: המגדל המתקדם
אופי והתנהגות: לא צפוי
אורך בוגר\סופי: 200-250 ס״מ
אורך צעיר\בייבי: 30-40 ס״מ
תוחלת חיים: 20-30 שנים
פעילות: לילית
תזונה: מכרסמים
תדירות האכלה וקצב גדילה:
רוב הפרטים יאכלו רק בלילה, פרטים בוגרים צריכים לאכול פעם בשבוע, בחולדה בעלת גודל בינוני, או אפילו 2 חולדות. פרטים מיתבגרים צריכים לאכול וולדות עכבר כול 3~4 ימים וצריך להעבירם לוולדות חולדה בגיל 6~12 חודשים.
אפשר לשים את החולדה בפתח המחבוא שלהם והם לא ינסו לאכול אותה במשך 8~10 שעות, ו10 דקות אחרי שהאורות כבים הם יתחילו בארוחה.
לפעמים הם בעייתים בהאכלה ראשונה, ותהליך השיכנוע יכול לקחת מיספר חודשים, כמובן שאם תספקו להם את כל התנאים הדרושים למחייתם הם יאכלו בלי בעיה גם לאחר תקופה.
גודל טרריום לבוגר בס״מ: א׳ 120 ר׳ 60 ג׳ 60
גודל טרריום לצעיר\בייבי בס״מ: א׳ 60 ר׳ 40 ג׳ 30
טמפ׳ צד חם C°: 30-32
טמפ׳ צד קר C°: 26-28
לחות: 50-75%
מצע מומלץ: שבבי אספן בדינג, שבבי עץ, נייר עיתון או נייר סופג, דשא סינטטי
אמצעי חימום מומלץ: כבל חימום, משטח חימום, מנורת רגילה\טרמית, אבן חימום
זיהוי בין המינים:
הזיהוי מתבצע באמצעות בדיקת פרוב אצל מגדל מומחה או וטרינר לחיות אקזוטיות ולרוב שהם בוגרים הנקבה הרבה יותר גדולה מהזכר.
בגרות מינית מגיעה אצל זכרים בגיל 2~3 ואצל נקבות בגיל 3~4.
רבייה:
מין הזה אינו קשה לריבוי כול עוד כמה כללים נישמרים.
הבעיה הראשונה שהרבה מגדלים ניתקלים בה היא שהם גורמים לנחשים להיזדווג ולהטיל ביצים אבל הביצים אינן פוריות.
הבעיה השנייה היא שלאחר הטלת הביצים הנחשים עלולים לסבול מקושי נשימתי, אם לא הזכרתי קודם אז המין הזה רגיש מאוד לטמפרטורות נמוכות, וחשוב מאוד ליבדוק שהנחש לא סובל מקשיי נשימה כאשר רוכשים אחד.
בעיות מסוג זה נגרמות בעיקר ביגלל הבקטריה pseudomonas, ושוב-חשוב לטפל בבקטריות כאשר רוכשים את הנחש.כאשר נחשים ממין זה ניחשפים לטמפרטורות נמוכות - המערכת החיסונית שלהם מידרדרת ולכן ישנם יותר בעיות נשימה ומחלות.
אז איפה הייתי? אה כן, הטריק עם לבני השפה הוא להוריד את הטמפרטורה נמוך מספיק בכדי להשיג ביצים פוריות, רוב הפעמים ביצים שהוטלו בטמפרטורות של 21 מעלות לא יהיו פוריות, אבל ביצים שהוטלו שטמפרטורות של כ-17 מעלות יהיו פוריות, וחשוב ליזכור להגביר את טמפ' היום ל-30 מעלות בכדי להימנע מנחשים חולים, אני מציע להישתמש בשיטת היתנדנדות, לדוגמא:
בלילה ראשון לטמפ' מותר לרדת עד 17 מעלות, בלילה השני לטמפ' מותר לרדת עד 20 מעלות, בלילה השלישי לטמפ' מותר לרדת עד 22 מעלות ובלילה הרביעי בחזרה ל-17 ווחזרה על כול התהליך.
תהליך זה ייצר ביצים פוריות למרות שטמפרטורת הלילה לא תהיה נמוכה בעיקביות. ושוב-חשוב לזכור לחמם את הטרריום בזמן יום ל-30-31.
אסור למקם 2 זכרים באותו הטרריום, כיוון שאלה חיות אגרסיביות וחזקות במיוחד, והקרב בניהם יהייה אכזרי, בכול מיקרה לא היו הרבה מאוד קרבות, כיוון שהפרט הגדול בד"כ יקח את כול האוכל מהפרט הקטן וגם יקח את המחבוא הטוב ביותר במידה ויש שני מסתורים, אם אין אז הפרט הגדול יכריח את הקטן לצאת מהמחבוא.
הטלות מיתרחשות בלילה, הנקבות יטילו את ביציהם בד"כ כ-3 חודשים לאחר שהופרו, אם הביצים התפתחו בטמפ' של 32 מעלות הם יבקעו בתוך 56~60 יום, אם הביצים התפתחו בטמפרטורות של 30 מעלות הם יבקעו בתוך 70-80 יום, לכן כדיי שיתפתחו בטמפ' של כ-31 מעלות.
טמפרטורות גבוהות מידי או נמוכות מידי יגרמו לפגמים קשים ואפילו למוות, הבוקעים הם מהירים וקצרי רוח, ולכן כדאי לשמרם בכלים ניפרדים.
לצאצאים הבוקעים צריך לספק תנאי לחות גבוהים במיקצת משל הבוגרים 75%-85% וטמפרטורה של כ-26 מעלות.
צריך לספק מקום מחבוא כיוון שכשהם צעירים הם בריגוש תמידי וצריכים מקום להירגע ולהרגיש בטוחים.
שימו לב שאתם לוקחים את הביצים מהאימא בשלב מוקדם בזמן שהנקבה עדיין מותשת מההטלה, כיוון שכשהיא מחדשת את הכוחות שלה היא יכולה לתת חתיכת קרב בכדי להגן על הביצים שלה.
תנאים\צרכים בהרחבה:
כדאי לשכן פרט בוגר בטרריום של 1.20 על 60, והם יזדקקו גם לרמת לחות של כ75%. אפשר לשמרם על רוב המצעים, למרות שנייר עיתון לא שומר על לחות טובה במיוחד. הם גם צורכים קערת מים מספיק גדולה בכדיי שהם ישקעו בתוכה, הם עושים זאת הרבה לפני נשל, והם כמובן צורכים מחבוא. הם נחשיים ליליים לגמרי, ויש סיכוי טוב ליראותם פעילים בלילה, שוקעים במים או סתם מיסתובבים הרבה, ניראה שהם אוהבים מאוד לטפס, ומיספר ענפים יוסיפו הרבה למישוואה, וגם יקשטו את הטרריום מבחינה אסטטית. הם צורכים טמפרטורה של כ27 מעלות, עם נקודת חימום של כ32 מעלות. עור לבן השפה מאוד רגיש ללחות גבוהה מידיי או נמוכה מידיי, לכן שימרו את הלחות יציבה ושימרו שעורו יהייה בריא ולא מקומט או רטוב. היתנשלות נהיית בעייתית ביותר אם לא יסופקו להם כלי מים עמוק ולחות גבוהה. אלה נחשים שבד"כ מלאים בטפילים, ולכן כדאי ליבדוק את הפרט כול כמה זמן ולחפש אחר טפילים, הם מדורגים ביחד עם פיתון הסקראב ופיתון הפאפואה בבדיקת טפילים, עם פרטים בעלי 15 טפילים ויותר, הם גם בד"כ מוצפים בבקטריות, בעיקר ככול הניראה ביגלל אזור מיחייתם הביצתי שמימנו נילקחו ונימכרו, ולכן תרופות כמו Panacur [נגד טפילים] ותרופות כמו פלאגיל ונוטרי-ביוטיק[נגד בקטריות] נחוצות מפעם לפעם.
אסור להוציא פרטים גדולים לעיתים קרובות, כיוון שפעולה זאת גורמת למין זה סטרס, הם כן מיתרגלים לחיים בשבי לאחר מכה זמן אבל תן להם את הזמן הזה להיתרגל לפני שתנסה להרים אותם. אם תיראה אותם מיתכדררים ותעבור לידם הם לרוב לא יתקפו, אבל לעומת זאת אם תלך לכיוונם ותעשה תנועות מהירות הם עלולים ליתקוף במקום ליברוח, וכמו שאמרתי קודם הם תוקפים במהירות אדירה ויכולים ליתקוף מכול מצב, ומכול זווית.
טווח מחירים: 2000-3000 ש״ח
AddThis Social Bookmark Button

תפריט מדור זוחלים

הערוץ שלנו ביוטיוב

 
fbannergroup